REIKI 2 - OKUDEN

Extra läsning

JORDNING

Gå ut i skogen och ställ dig vid ett stort träd. Ta gärna av dig skorna för då låter du dina fotchakran komma i direktkontakt med jorden under dig.

Omfamna sedan trädet och när du gör dig så försök föreställa dig att du blir ”ett” med trädet och att det växer ut rötter under dina fötter likt rötterna på trädet du kramar om. Stå så länge du har lust men inte längre än du orkar. Det ska göras med glädje och du vill inte överföra din motvilliga energi till trädet om du tvingar dig till att stå kvar. Du står i trädets aura så respektera den.

 

CHANTING

Chanting & mantran – hur hänger de ihop?

Chanting innebär att upprepa ett ord, en mening eller ljud genom tal, sång eller i tanken. Dessa ord eller ljud kallas inom yogatraditionen för mantran. Att upprepa ett mantra genom chanting är helande för kropp och själ och kan hjälpa dig att balansera nervsystemet, skapa lugn och frigöra energi – genom vibrationerna som ljudvågorna ger upphov till.

Meditera med ett mantra

Under meditation är ett mantra ett perfekt verktyg för att kunna hålla koncentrationen längre stunder och för att ha något att fokusera ditt medvetande på, så att det inte lika lätt drar iväg. Mantrat kan användas i meditationen för att hantera dagens utmaningar bättre:

  • Inför en fullbokad dag: “Jag är trygg i mig själv och min förmåga att utföra uppgifterna jag ställs inför”.
  • När du känner dig distraherad: “Jag är närvarande i nuet”.

Precis som när du ska utöva andra typer av meditation är det bra att förbereda kropp och sinne, för att hitta mer fokus, mjuka upp kroppen och låta nervsystemet varva ner, då det kan vara svårt att vara närvarande i meditationen om du går rakt in i den. Att utföra andningsövningar (pranayama) och/eller yogapositioner (asana) innan meditation är ett bra sätt att landa i nuet och göra kropp och själ redo för en stund i stillhet.

”Selfcare – selfcare – selfcare and repeat”

positiva effekter

Genom att skicka energi då och då till dina Spirit Guides, förbättrar det både deras förmåga att hjälpa dig, såväl som att underlätta kommunikationen med dem. De finns där för att ge stöd och vägledning. Att be dem om hjälp och skicka helande energi kommer att ge många positiva resultat.

Oavsett om du letar efter en nystart, för att utveckla din andliga sida, eller till och med uppnå ett materiellt mål, är det extremt användbart att bygga ett Reiki-projekt. Kom bara ihåg att skriva alla dina önskemål just nu. Du måste tänka på dem som om de redan manifesterar sig, positivt utan negationer. Nämn alltid ”för det större bästa”.

KOTODAMA

Japansk ljudmystik som ”chantas”. Genom chanting och mantra kan du använda din röst och dess helande vibrationer för att skapa välbefinnande, lugna sinnet och frigöra energi. Kotodama anses både kunna tända eld och stilla jordbävningar, och har stor kraft att påverka vår miljö och vårt sinne, kropp och själ.

error: Content is protected !!