Att undvika produkter med giftigt innehåll är idag självklart och du kan köpa en giftfri produkt för ganska stora pengar. Det behöver inte alls vara så invecklat att undvika detta eftersom du kan välja kokosolja som innehåller tiosol. Tiosol är ett naturligt solskydd som motsvarar spf 15. Det är viktigt att komma ihåg att kokosolja har en väldigt låg smälttemperatur och den är även vattenlöslig, viket medför att du behöver vara extra noga med att smörja in dig, i synnerhet efter bad. Det är enkelt att göra giftfri solkräm själv.

Köpta solkrämer innehåller ofta både oxibenson och metoxicinnamat som kan orsaka hormonstörningar och det diskuteras huruvida de är cancerframkallande. När jag pratade med en forskare på Lorèal menade hon att forskningen visar att de kemikalier som smörjs på huden, går in i kroppen och kan mätas i urinen. Så allt kommer ut igen, den saken är klar. Det man ännu inte känner till är vad kemikalierna gör med våra inre organ.

Små barn under 12 månader ska du aldrig smörja in med kemiska solskyddsmedel, det är allmänt känt, men sedan då? Deras små njurar kan inte rena kroppen från giftiga ämnen lika effektivt som våra kan.

Såhär gör du

Mät upp ren kokosolja och droppa i några droppar essentiell olja efter tycke och smak. Låt oljan stå i rumstemperatur på ett varmt ställe så den smälter. Rör om så att kokosolja och essentiell olja fördelas jämnt. Ställ sedan på en svalare plats så att oljorna stelnar. Kom ihåg att använda en ren glasburk till din solkräm och att du har den i kylväskan när du är ute i varm väderlek. Blir oljan tillräckligt varm så smälter den och blir helt flytande.

error: Content is protected !!