Vad brinner du för?⁠

Om du känner att du står och stampar på samma fläck utan att komma vidare, finns det två saker du kan göra. 

  1. Anlita en coach, ⁠
  2. ⁠⁠Få ändan ur vagnen

När du bygger ditt varumärke, ditt Brand, behöver du tänka på följande:

  • Vem är du?
  • Vilket problem löser du till din kund?
  • Varför ska kunden välja just dig?
  • Vem är det som behöver din lösning?
  • Vad hjälper du din kund att uppnå?
  • Hur levererar du annorlunda än andra?

En gyllene tråd

Rakt igenom ditt varumärke behöver du en ram som alla dina bilder och texter utgår ifrån. Låt inte ett random typsnitt eller en halvtaskig bild, styra ditt varumärke. Det kan få förödande konsekvenser. Saken är den att om du vill uppfattas som en professionell företagare, behöver du skapa en grafisk profil. En grafisk profil beskriver hur ditt företag eller din organisation ska se ut i kommunikationen utåt. Kort sagt din visuella identitet. Det gäller allt från hur logotypen ser ut till vilka färger du använder i annonser samt hur typsnitt / texter ser ut på hemsida och i sociala medier.

Din image

Det visuella är ofta det första intrycket som ska tilltala en potentiell kund. Den upplevelse din kund får vid det första mötet med ditt företag är totalt avgörande om det ska leda till köp. En grafisk profil är till för att stärka och tydliggöra varumärkets visuella uttryck och se till att det går hand i hand med företagets värderingar och affärsmässiga mål.

Att sälja är en företagares levebröd, men bara för att du har en tilltalande grafisk profil och ett snyggt varumärke leder inte detta till köp. Du behöver exponera ditt varumärke för en kund minst tre, fyra gånger innan du ens märks. Detta gäller speciellt online där mediebruset är konstant. Så…. för att göra dig mera unik får du sticka ut hakan lite mer. Kunden behöver lita på dig, och tycka om dig för att ta fram plånboken. Fundera över hur du kan göra dig mera ”lätt att tycka om”. Det kan handla om att du lämnar garantier, gratis support, fria leveranser och returer eller helt enkelt genom att ge gratis råd och resurser som kunden kan använda direkt.

error: Content is protected !!