Vet du vilka som är dina styrkor? Kan du inte se själv vilka dina styrkor är, så fråga dem som känner dig väl. Ingredienserna till din personliga framgång ligger i just dina styrkor som faktiskt kan ta dig hur långt som helst, om du bara låter dem.

Dina förutsättningar

Dina förutsättningar är grunden för att lista ut vilka styrkor du har att utveckla. Du har det inom dig, det har vi alla. En uppgift där du koncentrerar dig på något timme efter timme utan att bli trött, ger dig tillfredsställelse. Klockar rusar iväg utan att du ens märker något. Eller att du kommer på dig själv att nynna på en melodi under ditt arbete. Din entusiasm för uppgiften gör att du känner dig glad, upprymd och nöjd.

Vad vill du förändra?

Vad är det du inte KAN förändra? Vilka styrkor VILL du inte förändra? Kanske har du haft svårigheter inom vissa områden i din barndom och fått kämpa hårt för att genomföra dem. Vissa andra saker har kanske istället gjort dig tillfreds med livet. Gör den klassiska listan så du har en överblick.

Att arbeta med glädje

Ett arbete som uppfyller dig med själv uppgiften, ger dig ett arbete med glädje. Om du gör något som du brinner för, gör du det bra! Om du utvecklar och förfinar det du är bra på, kan du ta betalt för det och göra det till ditt arbete och levebröd. Du utvecklar styrkor som kan ta dig hur långt som helst.

Hobbyn kan vara dina styrkor

Om du har en hobby, kan du fundera på om du vill konvertera det till ett jobb. I de flesta fall är en hobby redan så utvecklad till något du är bra på, att det är synd och skam att inte se de möjligheter som finns att arbeta med det som ett jobb. Åsa, sjuksköterska, utbildade sig till massör och vidareutvecklade detta med Reiki och startade Åsas Reiki & Massage.

Är du intresserad av friskvård och vill utbilda dig i Reiki, har jag distansutbildningar som du kan läsa mer om här.

Louise som arbetade på lager, drömde om att arbeta med naglar och gjorde detta på sin fritid. Efter en utbildning hos mig, med utökade kunskaper, öppnade hon Glitterstudion och lever på sin verksamhet idag.