DU HAR BARA ETT LIV

och det är alldeles för kort, så varför vänta? Följer du ditt hjärta eller låter du omgivningen styra dina val? Gör upp din egen plan och följ den, för gissa vad andra har planerat för dig - inte mycket!

du är den viktigaste personen i ditt liv

Trampar du runt i samma fotspår utan att komma framåt? Vill du utvecklas och nå nya mål? Är du den du vill vara och kommer du dit du vill komma?

Jag kan stötta dig och föra dig framåt mot ditt mål med hjälp av olika djupgående tekniker så du får verktygen att förändra.

Undersökningar visar att förändringsarbete tar tid och att tekniker som används vid coachning ger det bästa och mest hållbara resultatet.

Att leva ett liv som inte är autentiskt betyder inte nödvändigtvis att du lever på fel plats har fel yrke, fel tidsplanering eller ens att du lever tillsammans med «fel» människor. Frihet och lycka är en inställning men det krävs mod och kraft att förändra inställningen. Du behöver hitta tillbaka till ditt autentiska jag som mär du rakt igenom.

Jag ger dig den osminkade sanningen och utmanar dig att byta tankesätt. När du gått igenom processen kommer du att undra varför du inte gjort detta för länge sedan. Allt som händer här, stannar här. Jag lyder under sekretess.

”Jag har över 40 års erfarenhet av det jag arbetar med”

Jag är övertygad om att du kan uppnå det du vill

 • Du blir bättre på stresshantering
 • Du får större  förståelse för andra personer och deras agerande
 • Du blir bättre på att motivera dig själv till resultat
 • Du mår bättre och kan prestera mer
 • Du får en bättre balans mellan arbete och fritid
 • Du stärker din självkänsla och förbättrar ditt självförtroende
 • Du förstår hur din värderingar styr dig
 • Du tar ansvar för dina behov
 • Du får en effektivare tidsplanering och målplanering

Måste du känna dig tacksam bara för att du har ett jobb eller är frisk, att du har en partner eller att du har ett företag? Säkert har du mycket att vara tacksam över…men det betyder inte att du måste missunna dig ett meningsfullt liv. Kanske delar av det känns meningsfullt, till exempel då du leker med dina barn, läser läxor ihop eller är tillsammans utan att ha andra krav. Men..det finns mer för dig i livet…tex. att vårda den kropp du har, ta hand om ditt yttre såväl som ditt inre och vara närvarande här och nu.

GODA KONSEKVENSER

Om du gör som du alltid gjort så får du samma resultat som du alltid fått och det känns tryggt. Om du inte gör aktiva val att förändra så sker ingen förändring.

Livet är fullt med möjligheter men om du inte tillåter dig att se dem så syns de inte. Det handlar om att skaffa en ny positiv konsekvens.

Du kan skapa ditt bästa liv här och nu. Tänk att på morgonen titta dig själv i spegeln och känna dig tillfreds och glad. Du har en uträknad tid på denna jorden och livet går inte i repris. Slösa inte bort den.

Act on your life!

 • Acceptance and Commitment Therapy/Training, ACT
 • KBT Kognitiv beteendeterapi

Min lärare sa en gång till mig ”Livet är skit – sedan dör man”

Uttrycket sades som ett skämt men faktum är att fler och fler har en känsla av tomhet och letar efter det som ger meningsfullhet i livet. Utan meningen med livet förlorar vi energi och vår självkänsla sjunker. För att finna vägen till ett meningsfullt liv behöver du hitta dig själv och den du vill vara. I japanska språket kallas detta för Ikigai. Den som är ansvarig för ditt liv och din lycka är du och ingen annan. Gör du verkligen det du vill? Har du gjort autentiska val som du står för eller har du valt att gå en väg som egentligen är en önskan från någon annan? Då lever du ett liv i otakt med dig själv.

Om du ibland känner dig bedrövad och eländig kanske du ställer dig frågorna: Är detta det liv jag vill leva? Känner du en frustration och tomhet inom dig? Blir det inte mer än såhär? Kanske tycker du att det är enklare att saker och ting rullar på som förut för att göra förändringar är jobbigt. Men vet du vad? Du skapar en otrolig mängd stress i kroppen och stress är den faktor som mest troligen kan göra dig sjuk!

Ett sätt att finna detta är att hitta din passion, det som ger dig tillfredsställelse och glädje.

 • Lever du det liv du vill leva?
 • Surrar du omkring i ett ekorrhjul och finner aldrig tid till det du vill göra?
 • Känner du dig fri?
 • Lever du ditt liv meningsfullt?

Är du frustrerad?

Känner du dig trött, stressad, avtrubbad, deprimerad, orolig, olycklig eller är du trött på att din vikt pekar uppåt. Det finns alltid något att göra men det räcker inte att du vill få ett resultat. Du måste ha villigheten att förändra med det engagemang och det arbete det kräver. Om du känner att du ständigt misslyckas och ger upp, vill jag bara säga att ett misslyckande är bara ett resultat du inte tycker om och de som lyckas är just de personer som har misslyckats flest gånger.

Vet du ditt syfte på jorden?

Ta reda på vad som är meningen för just dig, syftet med din tillvaro här på jorden och försök sedan att bli den du var ämnad att bli. Vad är det du vill ha? Om du inte vet det är det svårare att lösa. Jag hjälper dig från start till mål.

Ha gärna förebilder och använd som inspiration, men akta dig för att plagiera. Du kan aldrig bli autentisk om du försöker att bli som någon annan.

Det finns en mening med allt i livet och att du hamnade på denna sidan och läser detta har en mening i sig. 

Just du är det mest värdefulla ”kapital” du har. Hur länge är det sedan du tog hand om dig själv utan skuldkänslor. Den enda person vi behöver hjälp av för att få ordning på allt är du själv. 

BODY AND MIND – DU VET VÄL ATT FÖRETAGARE SOM TAR HAND OM SIG, LYCKAS BÄTTRE?

Jag brinner verkligen för den kraft vi alla har att stödja vår hälsa. Om du har något kroppsligt problem så hänger det ofta ihop med andra delar som exempelvis obalanser i ditt inre system, kroppen och hjärnan. Det handlar om body and mind. Som exempel: Om du vill gå ner i vikt och har provat både kostomläggning och träning men ingenting händer så kan det handla om att kroppen behöver göra sig fri från stress och toxiner. Återhämtning är synnerligen viktig i form av tillräckligt med sömn, meditation, mindfulness, reflektion, göra något som du tycker är roligt, umgås med dem du tycker om eller att promenera i naturen.

error: Content is protected !!